HAZERFEN KİMYA'DAN BİR İLK DAHA...

İLK TEKNOPAZAR PROJESİ...

Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer tarafından hazırlanan Teknopazar projesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteğe layık görüldü.

2013 yılında Teknogirişi Sermayesi Desteği kapsamında desteklenen “Akıllı Polimerlerle Pişik Yapmayan Bebek Bezi” projesinin devamı niteliğinde olan geliştirilen prototipin ilgili pazara tanıtılmasına yardımcı olacak destek projesi, Teknopazar Desteği alanında da Yozgat ve Bozok Üniversitesinden alınan ilk ve tek proje olma niteliğindedir.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı “Teknopazar Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı” kapsamında ülkemiz sanayinin uluslararası pazarlarda rekabet gücünün artırılarak daha dinamik bir yapıya kavuşturulmasını temin etmek amacıyla, Ar-Ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünlerin veya prototiplerin tanıtımı ve pazarlanması için ülkemizde yerleşik kuruluşlara destek verilmesi amacıyla yurt içindeki yerleşik kuruluşların; kamu kurum ve kuruluşları ile kanunla kurulan vakıflar veya uluslararası fonlar tarafından desteklenen AR-GE ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan teknolojik ürünlerin veya prototiplerin yurt içi ve yurt dışında tanıtımı ve pazarlanmasına yönelik faaliyetlere destekler vermektedir.

Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve Bozok Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer konuyla ilgili yaptığı açıklamada projesine aldığı destekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, destek alınan projenin yurt dışındaki tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine katılım bedelinin 50 bin TL’ye kadarının, yurt içindeki tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine katılım bedelinin ise 25 bin TL’ye kadarının Bakanlıkça hibe olarak karşılanacağına dikkat çekerek çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar da üniversite bünyesinde bu tür projelerin üniversite-Sanayi işbirliği ve Girişimcilik Endeksinin yükselmesi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, Üniversite Yönetimi olarak bu tür projeleri teşvik ettiklerini ifade etti. Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer’in daha önce de Teknogirişim Sermayesi Destekleri kapsamında Bakanlık tarafından destek aldığı bilgisini veren Rektör Uçar açıklamasının devamında; “Yozgat’ın ve Üniversitemizin ilk Teknopazar desteği alan projesi olan projesi olması yönüyle de önem arz ediyor. Bu alanda Üniversitemiz akademik personelinin birçok proje hazırlığı devam ediyor. Ümit ediyorum ki Bakanlık ve diğer kurumlar tarafından sanayiye yönelik destek alan proje sayımız daha da artacaktır. Çalışmalarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Orhan Hazer ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.